NY SUPPORTSIDA

Nu på fredag den 27:e mars är det tillslut dags att byta ut vår supporthemsida. Efter nästan 10 år i tjänst är det dags för den här sidan att gå i pension då vi har en helt ny supportsida under solidmakarna.se/ironcad-dcs-support/

Du behöver inte aktivt göra något utan kommer styras om per automatik när det är dags, men under en period kommer vi överföra vissa delar från denna sida till den nya och kanske kommer något att saknas under tiden. Hör gärna av dig till oss om det är något särskilt du saknar, men det viktigaste ska finnas redan från start.

Vår förhoppning och vårt mål är att kunna erbjuda en mer aktiv supportsida på sikt, med mer videomaterial och fler guider! Du ska alltid kunna hitta vad som är aktuellt och de senaste installationsfilerna så enkelt som möjligt.

NySupportsida

Ladda ner 3D-modeller

Det finns många webbsidor som erbjuder nedladdning av filer i olika CAD-format.
Vi har här listat några av de vanligaste sidorna som vi också rekommenderar.

SolidComponentstm
En svensk sida som erbjuder en stor mängd 3D CAD-modeller från många svenska och utländska leverantörer av komponenter och artiklar. T.ex. vingmuttrar från Theofil Carlsson AB, snabbspännare från Destaco eller Servomotorer från Bosch Rexroth AB.
Kräver ingen inloggning för att ladda ned filer (med reservation för vissa undantag).

CADENAS Part Community IronCAD
En amerikansk sida med CAD-modeller från tillverkare och leverantörer från hela världen. Genom att sortera på länder via knappen All countries - Sweden - kan man snabbt hitta svenska leverantörer som t.ex. Festo, SMC eller Würth.

Finns även som en direktlänk inifrån IRONCAD, du finner den under ribbon-fliken Add-Ins, knappen CADENAS PartCommunity.
Kräver att du skapar en inloggning för att ladda ned filer.

TraceParts Online
En amerikansk sida med 2D-ritningar och 3D CAD-modeller av mekaniska, elektromekaniska och mekatroniska komponenter.

Finns även som en direktlänk inifrån IRONCAD, du finner den under ribbon-fliken Add-Ins, knappen TraceParts Community.
Kräver att du skapar en inloggning för att ladda ned filer.

GrabCAD
Kan närmast kallas en entusiastsida för CAD-nördar och innehåller en väldigt stor mängd motorcyclar, motorer, friformsmodeller, inredningsartiklar med mycket mer.
Kräver att du skapar en inloggning för att ladda ned filer.

Finns även som en direktlänk inifrån IRONCAD till deras GrabCAD Workbench som fungerar som ett sätt att dela med sig av CAD-filer till andra över nätet. Du finner den under ribbon-fliken Add-Ins, knappen Upload GrabCAD.
Kräver att du kan logga in med en befintlig inloggning för att ladda upp filer från IRONCAD.

 

SMC Sverige
Använder du pneumatiska lösningar är detta sidan för dig! Här finns IRONCAD-filer, -kataloger samt andra CAD-format tillängliga. Sidan "Sveriges CAD-arkiv" uppdateras dock inte så ofta.
Du kan även ladda ned kompletta SMC-modeller som du väljer eller bygger ihop via en enkel konfigurator från deras sida E-tech. Kräver dock att du skapar en inloggning.

Festo
Även Festo har större delen av sin katalog tillgänglig via deras webb. Välj produkt och konfigurera den efter dina önskemål. Välj sedan Parasolid v15 som CAD-format (man får då med namn och färg på parter). Kräver att du skapar en inloggning.

SKF
En bra översikt över SKF's produkter, där det mesta går att ladda ned som 3D-modeller.
Kräver att du skapar en inloggning.

IronCAD Catalog Content
IronCAD LLC har lagt upp en sida med färdiga kataloger (icc-filer) till IRONCAD. För att kunna ladda ned dem krävs det att du är inloggad på användarforumet.


Archive 3D
En omfattande sida med över 30.000 3D-modeller av hög kvalité! Ingen registrering krävs.