NY SUPPORTSIDA

Nu på fredag den 27:e mars är det tillslut dags att byta ut vår supporthemsida. Efter nästan 10 år i tjänst är det dags för den här sidan att gå i pension då vi har en helt ny supportsida under solidmakarna.se/ironcad-dcs-support/

Du behöver inte aktivt göra något utan kommer styras om per automatik när det är dags, men under en period kommer vi överföra vissa delar från denna sida till den nya och kanske kommer något att saknas under tiden. Hör gärna av dig till oss om det är något särskilt du saknar, men det viktigaste ska finnas redan från start.

Vår förhoppning och vårt mål är att kunna erbjuda en mer aktiv supportsida på sikt, med mer videomaterial och fler guider! Du ska alltid kunna hitta vad som är aktuellt och de senaste installationsfilerna så enkelt som möjligt.

NySupportsida

GRAFIKINSTÄLLNINGAR

På denna sida listar vi rekommenderade grafikinställningar för:
- Windows 
- Grafikkortet 
- IRONCAD


Grafikinställningar i Windows

Vi har märkt att det finns några inställningar man kan göra i Windows för att få bättre prestanda i IRONCAD. Speciellt för dem som upplever en tröghet i menyer och funktioner som är oberoende av hur stora filer man öppnar.

Windows-tema
En inställning som ofta påverkar mer än man kan tro är transparenta fönster i Windows 7. Genom att stänga av den inställningen går man ibland från knapp användbarhet till riktigt bra grafikprestanda i programmet.

Via Kontrollpanelen, Utseende och Anpassning, Anpassning, knappen Fönsterfärg kan man stänga av transparenta fönster, då vi har märkt att t.ex. transparenta ramar i Windows-fönstren stjäl mycket grafikprestanda.

 

 

 

 

 

 

WinTheme Win7 Basic

Att helt ändra Windows-tema till Window 7 Basic i Kontrollpanelen är också något att testa om man har generella grafikproblem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Energialternativ HighPerf

Energisparfunktioner
Byt till energischemat Hög prestanda i Kontrollpanelen. Se också till att alltid ha strömkabeln i din bärbara dator när du kör program som kräver mer prestanda. När man kör prestandakrävande program som t.ex. CAD kan man inte samtidigt snåla på prestandan. Kräma på det som går!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

InstalledGraphicsGrafikkort och drivrutiner
Kontrollera, via Enhetshanteraren under Bildskärmskort, att du inte har fler än ett grafikkort installerat i din dator. Det är tydligen ganska vanligt när man köpt till ett grafikkort till stationära datorer. Då kan man även ha drivrutiner för t.ex. ett Intel HD 4000-"grafikkort" (snarare "grafikchip") installerat också. Detta kan innebära en konflikt med ditt "riktiga" grafikkort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Grafikinställningar i IRONCAD

Grafikmotor

Testa att stänga alla öppna filer, växla mellan OpenGL och DirectX och testa om du upplever grafiken bättre med den ena eller den andra. Det är svårt att rekommendera en inställning, men de flesta har bäst prestanda med OpenGL. Datorer som har sämre grafikkort (eller enbart ett "chip", t.ex. Intel HD-grafik) eller spelkort, t.ex. nVidia GeForce eller AMD Radeon kan dock fungera bättre med DirectX-inställningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grafikkontroll
Se till att använda Auto och inte Geometry.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2D-ritningsgrafikprestanda
Dra ned slajdern för Drawing Dynamic Draw Delay för bättre respons i ICD-ritningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Transparens i 3D
Slå av inställningen Use low quality transparency effects when FPS is low (förenkla transparens) för att få bättre grafikupplevelse. Inställningen kom i v2013 och många upplever att framförallt transparenta parter hanteras sämre mot tidigare versioner pga av detta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IRONCAD 3D-scenens bakgrundsinställningar

Via högerklick i bakgrunden och inställningen Realistic kan man påverka prestandan via några inställningar under Dynamic mode. Se till att dra slajdern för "bra upplevelse vs. bra prestanda" till höger mot High Performance (bra prestanda) om du har filer med många parter och mycket kantlinjer som ritas upp och du upplever att grafiken segar ned.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tips och Tricks

 

Dölj kantlinjer
När man roterar och panorerar i 3D-scenen är det framförallt mängden svarta kantlinjer som påverkar hur mjukt och snabbt kameran jobbar. Om man har väldigt många kantlinjer i en 3D-scen kan man temporärt stänga av visningen av dem för att bättra på prestandan.

Antingen via Property Browser när inget är markerat, eller via menyn till höger i underkanten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dölj parter
Använd Hide-funktionen för att dölja saker som du inte arbetar med för stunden. Hide Unselected är en väldigt användbar funktion då man kan markera flera saker och dölja allt annat som man inte ska jobba med via ett enkelt klick. Högerklick i bakgrunden och Show All tar snabbt fram alla dolda objekt igen!