NY SUPPORTSIDA

Nu på fredag den 27:e mars är det tillslut dags att byta ut vår supporthemsida. Efter nästan 10 år i tjänst är det dags för den här sidan att gå i pension då vi har en helt ny supportsida under solidmakarna.se/ironcad-dcs-support/

Du behöver inte aktivt göra något utan kommer styras om per automatik när det är dags, men under en period kommer vi överföra vissa delar från denna sida till den nya och kanske kommer något att saknas under tiden. Hör gärna av dig till oss om det är något särskilt du saknar, men det viktigaste ska finnas redan från start.

Vår förhoppning och vårt mål är att kunna erbjuda en mer aktiv supportsida på sikt, med mer videomaterial och fler guider! Du ska alltid kunna hitta vad som är aktuellt och de senaste installationsfilerna så enkelt som möjligt.

NySupportsida

IRONCAD 3D Viewers

Det finns några olika alternativ för hur man kan se IRONCAD-filer på en dator där IRONCAD inte finns installerat.
För 3D-filer finns alternativen:

 • ComposeIRONCAD COMPOSE 

  IRONCAD COMPOSE är helt fri att ladda ned, installera
  och använda och är tänkt att dels vara ett sätt att öppna
  och titta på IRONCAD-filer, men det kan också användas
  som ett säljverktyg med möjlighet att använda kataloger,
  skapa renderade bilder, animeringar, samt att mäta och
  flytta runt saker. 

  Läs mer om COMPOSE på solidmakarna.se 

  COMPOSE finns även som iPad-app, där man kan öppna eller bygga sina
  3D-filer på en iPad!

  Systemkrav IRONCAD COMPOSE:

  OS: Windows 7, Windows 8 eller Windows 10 (enbart 64-bit)
  (Home Editions stöds ej)
  RAM: Minimum: 2GB Rekommenderat: 4GB eller 8GB för arbete med större sammanställningar.
   CPU: Intel Pentium 4 eller senare (även stöd för nuvarande AMD-processorer)
   Grafik: OpenGL hårddvaruaccelererat grafikkort 
  (för bästa resultat, se 
  HOOPS Compatibility).
   Diskutrymme: Minst 2GB

  Ladda ned IRONCAD COMPOSE (v2019 PU1)

  OBS! Installationen är endast en fristående 3D Viewer,
  kompletta IRONCAD 3D CAD följer ej med.  Aktivera IRONCAD COMPOSE

  För att använda IRONCAD COMPOSE krävs aktivering av en permanent licens. 
  Klicka här för att se hur.

 • Multi-Platform Web Viewer

  Share your designs across any device with our new 3D Web Viewer, which supports viewing and tree navigation in any browser supporting WebGL. Export designs to a local drive or save to a web server location to share the lightweight graphical model with colleagues and collaborators.

  IC WebViewer

  Med IC Web Viewer, som använder valfri webbläsare med WebGL-stöd, kan man enkelt se och rotera 3D-modeller via en export från IRONCAD. Det finns 2 olika sätt att exportera, där båda varianter använder sig av en HTML-fil och en ZIP-fil.

   

  Local Based Deployment

  Skapar en HTML-fil som man t.ex. kan bifoga i ett mejl tillsammans med den ZIP-fil som skapas. När HTML-filen öppnas i valfri webbläsare krävs det att man manuellt öppnar ZIP-filen. Detta fungerar inte i mobiler och surfplattor, då de inte stöder funktionen för att öppna ZIP-filen.

   

  Web Server Deployment

  Skapar en HTML- och ZIP-fil som man manuellt lägger upp på en webb-server. Genom att öppna adressen till HTML-filen i valfri webbläsare öppnas 3D-modellen automatiskt. Detta fungerar även på mobiltelefoner och surfplattor. Kräver dock att man har kunskap och tillgång till hur man använder en webb-server.

  Exempel 1: Stirlingmotor
  Exempel 2: Huset
  Exempel 3: LS3 V8

   

 • 3D PDF

  3DPDF

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


  Via en vanlig export (t.ex. via ribbon-fliken Assembly, knappen Export) från 3D-scenen kan man skapa en roterbar 3D PDF-fil. För att kunna öppna en 3D PDF-fil och rotera modellen måste man ha Adobe Reader version 8.2 eller senare installerat. Ladda ner senaste versionen av Adobe Acrobat Reader här.

  Vi har också märkt att det är viktigt att inget är markerat i 3D-scenen innan man exporterar, annars kan det ibland hända att den exporterade 3D PDF-filen är tom eller inte kan öppnas. Det är dock inte varje gång det händer, men bra att tänka på om man skulle råka ut för problem.

  Här är en exempel-PDF som du kan ladda ned och öppna. 
  Det är Motor-sammanställningen från vårt grundutbildningsmateriel. När filen öppnas får man eventuellt frågan om man vill tillåta den. Klicka sedan en gång mitt på bilden så aktiveras 3D-innehållet och du kan rotera och zooma objektet.