NY SUPPORTSIDA

Nu på fredag den 27:e mars är det tillslut dags att byta ut vår supporthemsida. Efter nästan 10 år i tjänst är det dags för den här sidan att gå i pension då vi har en helt ny supportsida under solidmakarna.se/ironcad-dcs-support/

Du behöver inte aktivt göra något utan kommer styras om per automatik när det är dags, men under en period kommer vi överföra vissa delar från denna sida till den nya och kanske kommer något att saknas under tiden. Hör gärna av dig till oss om det är något särskilt du saknar, men det viktigaste ska finnas redan från start.

Vår förhoppning och vårt mål är att kunna erbjuda en mer aktiv supportsida på sikt, med mer videomaterial och fler guider! Du ska alltid kunna hitta vad som är aktuellt och de senaste installationsfilerna så enkelt som möjligt.

NySupportsida

ShrinkWrap
ShrinkWrap

Med verktyget ShrinkWrap, som introducerades i version 2018, kan man på ett snabbt och enkelt sätt skapa förenklade varianter av parter och sammanställningar där man vill undvika att dela med sig av "för mycket" information.

Anledningen kan vara dels att få ner filstorleken för att återanvända i sina egna sammanställningar (som referenser), men även för att förhindra att man ger bort information som är hemlig eller ointressant för mottagaren av 3D-modellen.

Den förenklade varianten sparas i en egen 3D ICS-fil och kan antingen länkas in i en sammanställning eller exporteras till valfritt 3D-format, t.ex. STEP (*.stp) eller Parasolid (*.x_t).